TARSUS’TA 3 GÜN SÜREN DOLU DOLU BİR FESTİVAL

Tarsus Kent Konseyi Bisiklet Topluluğu ve Mersin Büyükşehir Belediyesinin ortaklaşa hazırlamış olduğu ‘Pedallarımız Tarihe, Yüzümüz Geleceğe Dönük’ sloganıyla Tarsus’ta bu yıl ilkini gerçekleştirdiği ‘Kleopatra Bisiklet Festivali’, katılımcılara unutulmaz anılar bırakarak final yaptı. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’in 6 Mayıs’ta çaldığı düdükle Kleopatra kapısında başlayan festival coşkusu, 3 gün boyunca birbirinden renkli etkinliklerle Tarsus’un tarihine aktı.

Kent merkezindeki 3.2 kilometrelik bisiklet turuyla başlayan festival, 3 gün boyunca kent turlarıyla devam etti. Mersin merkezden ve Türkiye’nin birçok ilinden festivale gelen katılımcılar, Tarsus tarihinin derinliklerine doğru pedal çevirdi. 6 Mayıs’ta başlayan açılış turunun ardından bisikletliler, Adanalıoğlu ve Kazanlı sahilleri ile yakın köyleri dolaştı. İkinci günde; Nusret Mayın Gemisi, Huzurkent ve Girit Köyü’nü gezerek öğlen saatlerinde Yarenlik Alanı’ndan Amerikan Koleji’ne doğru ‘Kültür Turu’ düzenleyen bisikletliler, festivalin son gününde ise Tarsus Şelalesi, E-5 Karayolu üzerinden Sağlıklı Köyü’ndeki Roma Yolu’na doğru pedal çevirdi. Bisikletliler, Tarsus Barajı ve Tarsus Doğa Parkı’na doğru çevirdikleri pedallarla festivalin kapanış turunu attı.

Festivalin ilk gününden itibaren katılımcılar, Tarsus Gençlik Kampı’nda ağırlandı. 3 gün boyunca yakılan kamp ateşleri ve müzikli eğlenceler ile bisikletliler kentten unutulmaz anılarla ayrıldı.

Bizler bu festival coşkusunun bir parçası olarak kentimizde geleneksel haline gelmesini diliyor emeği geçen ve katılım sağlayan herkese teşekkür ediyoruz.

TARSUS KENT KONSEYİ

Yorum bırakın